Nem is olyan réget nagyon sok almát kaptam egykedves ismerősömtől. Persze ettük, de még így is rengetegnek bizonyult. Így süti készült belőle, puha almás pite tej-, tojásmentesen.
Hozzávalók: 30x20cm tepsiben
40 dkg liszt
csipet só
fél csomag sütőpor
15 dkg porcukor
18 dkg növényi margarin
3-4 ek növényi tejföl vagy tejszín
kevés baracklekvár
10 db nagyobb alma
cukor ízlés szerint
fahéj, szegfűszeg
Az almákat megtisztítom és
lereszelem. Ízlés szerint édesítem és fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezem. pici
vizet öntök egy lábosba, beleteszem az almát, és pár perc alatt puhára párolom.
Nem főzöm sokáig, csak kicsit összepárolom. Félreteszem hűlni.
A tésztát is elkészítem hozzá. A
száraz hozzávalókat összekeverem, belemorzsolom a margarint és annyi
tejfölt/tejszínt, hogy összeálljon a tészta. Ha kicsit lágya tészta, akkor
hűtőben pihentessük.
2 részre osztom a tésztát, az
első felét a margarinnal kikent tepsi aljába nyújtom méretre. villával néhol
megszúrkálom. Baracklekvárral lekenem, majd mehet rá az összes alma töltelék.
Ezután ismét egy tészta lappal zárom, és megszúrkálom villával, hogy tudjon
távozni a gőz sütés közben. Kevés baracklekvárt vízzel hígítok, és megkenem a
sütemény tetejét, ettől szép aranybarna lesz a sütés végére.
180 fokon, alsó-felső sütéssel kb
25 perc alatt készre sütöm.
Ha tetszett a mentes recept, kövess Facebook-on és Instagram-on.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése