Mézes krémes tej- és tojásmentesen, vegán recept

 



Karácsonyra késztettem el a mézes krémest, de szerintem minden ünnep alkalmával megállja a helyét. Csak 2 lapot kell sütni, így annyira nem is tart sokáig az elkészítése. Viszont hűtőben érdemes akár egy napot is pihentetni, hogy összeérjenek az ízek és jól megpuhuljon a tészta. A recept tej-, tojásmentes, vegán recept.

 

Hozzávalók:

Tészta:

50 dkg liszt

1 csipet só

1 tk szódabikarbóna

15 dkg porcukor

7 dkg méz

10 dkg tejföl (növényi tejföl vagy főzőtejszín)

12 dkg vaj (tejmentes margarin)

 

Krém:

2 csomag vaníliás pudingpor

5 dl tej (növényi)

20 dkg vaj (növényi margarin)

4 ek porcukor

 

30 dkg sárgabarack lekvár

 

Máz:

8 dkg margarin

6 dkg forró víz

5 dkg cukor

3,5dkg kakaópor

 

A krém elkészítésével kezdem: a pudingot felfőzöm a tejjel sűrűre, majd hűtőben kihűtöm. Miután kihűlt az azonos hőmérsékletű margarint habosra keverem a porcukorral és a krémmel.

A tésztához a lisztet, a sót, szódabikarbónát összekeverem, majd a margarint összemorzsolom benne. Mehet bele a porcukor és az összes többi hozzávaló. Két részre osztom, majd nagy tepsi méretűre nyújtom és a hátlapján kisütöm mindkét lapot. 180 fokon 10-12 perc alatt készre sütöm.

A kihűlt 2 napot félbevágom, így 4 lapot kapok.

Betöltöm: az első lapra krém, másodikra lekvár, majd ismét krém kerül.

A mázhoz a hozzávalókat összemelegítem egy edényben és melegen a sütemény tetejére öntöm, hűtőbe teszem minimum egy éjszakára, vagy inkább egy napra.



Ha tetszett a mentes recept, kövess Facebook-on és Instagram-on.

Megjegyzések