Hozzávalók: 20x30 cm-es formában készült
25 dkg keksz (bolti kekszet
használok az allergiának megfelelően, Lild vaníliás keksz vagy Gullón)
1 dl tej (mandulatej)
1 konzev barack vagy nettó 50 dkg
friss barack
40 dkg natúr joghurt (Aldi bio
fermentált mandulás krém)
3 dl növényi habtejszín (Meggle
decor vegan, Schlagcreme, kókszkrém)
4 ek cukor vagy 1 ek ¼ édesítő
1 dkg zselatin vagy agar-agar
1 tk vanília aroma
Elkészítés:
A kekszeket egymás után
belemártom a mandulatejbe, és a tál aljára helyezem 2 sorban. Csak rövid idegi
hagyom a tejben, mert nagyon megpuhul és szétesik szeleteléskor.
A barackot kimagozom, megtisztítom
és gerezdekre vágva a kekszre helyezem.
A joghurtot a cukorral, vaníliával
és a zselatinnal összemelegítem a tűzhelyen. Ne forrjon. félrehúzom és hagyom
picit hűlni. A tejszít felverem. Natúr tejszínnel esetén előfordul, hogy csak
habfixálóval lehet habbá verni.
A joghurtot és a tejszínt összekeverem, érdemes kóstolni, ha szükséges, még érdemes édesíteni. Én a cukrozott Megglét használtam, így nekem elég édes volt a krém. Egy kicsit folyós krémet kapok, amit óvatosan a barackra öntök. Egy éjszakán át hűtöm, másnap szeletelhető.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése