Ismét egy gyerekbarát kekszet hoztam, de mi felnőttek is
nagyon szeretjük. Sima vaníliás keksz, azonban csiperke gombára hasonlító
alakja miatt nálunk nagy kedvenc. Pedig én személy szerint a gombát nem
szeretem. A keksz könnyen, akár gyerekekkel is elkészíthető. A recept tej-,tojás- és cukormentes. Nassolda oldala inspirálta.
Hozzávalók: 32 db gomba készült
25 dkg puha vaj/tejmentes margarin (Liga, Vénusz)
15 dkg porcukor (3,5 dkg ¼ édesítő)
1 tk vanília kivonat
45 dkg liszt
15 dkg keményítő
1 sütőpor
1 dl növényi főzőtejszín (Alpro rizs nekem)
cukormentes kakaópor
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A lisztet, keményítőt és sütőport
összekeverem, majd a margarint elmorzsolom benne. A többi hozzávalót is belekeverem.
A tejszínt folyamatosan adagolom, előfordulhat, hogy kevesebb vagy több
szükséges a tésztához. Egynemű, nem morzsolódó tésztát kell kapnom.
Két tepsit sütőpapírral
kibélelek, és diónyi gombócokat formázok a tésztából. Egy üres vanília aroma csavaros
üveg száját kakaóporba mártom és alaposan belenyomom a gomócok közepébe. Minden
egyes művelet után ismét a kakaóporba mártom. Cuki csiperke gomba formák jönnek
létre. Előmelegített sütőben 10-05 perc alatt készre sütöm.
A keksz a keményítő miatt tartja
az alakját, nálunk a gyerekek nagy kedvence.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése