Igazi karácsonyi desszert a mézes
puszedli. Férjem nagy kedvence. Dobozban sokáig eláll, így hamarabb is
elkészíthetjük, nem az utolsó pillanatban kell a konyhában állni karácsonykor.
Ét-, tej-, vagy fehércsokival is díszíthetjük. A recept tej- és tojásmentes.
Hozzávalók: kb 3 tepsire valók
készült
60 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 tk szódabikarbóna
3 tk mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg vaj/tejmentes
margarin(Vénusz, Liga)
25 dkg méz
4 ek tejszín (rizs főzőtejszín)
25 dkg étcsokoládé (tej-vagy
fehércsoki tejmentesen)
2 ek olaj (elhagyható)
Díszítés: cukorgyöngy, darált
dió, kókusz reszelék
A mézet és a margarint
összeolvasztom mikróban, hogy folyós legyen. Tálba öntöm a lisztet, cukrot szódabikarbónával és a fűszerekkel jól
összekeverem, majd a mézes keverékkel és a többi hozzávalóval fakanállal
összevegyítem. Lefedem vagy becsomagolom és egy éjszakára a hűtőbe teszem (minimum
4 óra).
Vizes kézzel diónál kisebb
golyókat készítek, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. Picit megnőnek,
így ne túl szorosan. Előmelegített 180 fokos sütőbe 10-12 perc alatt készre
sütöm. Hagyom kihűlni.
Mikróban percenként megkeverve
olvasztom meg a csokit, majd jól összekeverem az olajjal. A tetejét belemártom,
megszórom díszítő cukorral és hagyom megkötni.
Készen is van a finomság.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése