Mézes puszedli tej- és tojásmentesen

 



Igazi karácsonyi desszert a mézes puszedli. Férjem nagy kedvence. Dobozban sokáig eláll, így hamarabb is elkészíthetjük, nem az utolsó pillanatban kell a konyhában állni karácsonykor. Ét-, tej-, vagy fehércsokival is díszíthetjük. A recept tej- és tojásmentes.

 

Hozzávalók: kb 3 tepsire valók készült

60 dkg liszt

15 dkg porcukor

2 tk szódabikarbóna

3 tk mézeskalács fűszerkeverék

5 dkg vaj/tejmentes margarin(Vénusz, Liga)

25 dkg méz

4 ek tejszín (rizs főzőtejszín)

 

25 dkg étcsokoládé (tej-vagy fehércsoki tejmentesen)

2 ek olaj (elhagyható)

 

Díszítés: cukorgyöngy, darált dió, kókusz reszelék

 

A mézet és a margarint összeolvasztom mikróban, hogy folyós legyen. Tálba öntöm a lisztet, cukrot szódabikarbónával és a fűszerekkel jól összekeverem, majd a mézes keverékkel és a többi hozzávalóval fakanállal összevegyítem. Lefedem vagy becsomagolom és egy éjszakára a hűtőbe teszem (minimum 4 óra).

Vizes kézzel diónál kisebb golyókat készítek, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. Picit megnőnek, így ne túl szorosan. Előmelegített 180 fokos sütőbe 10-12 perc alatt készre sütöm. Hagyom kihűlni.

Mikróban percenként megkeverve olvasztom meg a csokit, majd jól összekeverem az olajjal. A tetejét belemártom, megszórom díszítő cukorral és hagyom megkötni.

Készen is van a finomság.

 

 Ha tetszett a recept, kövess Facebook-on és Instagram-on.





Megjegyzések