Gyors kókuszkockát szerettem volna készíteni, nem pont úgy sikerült, ahogy elterveztem. Túl nagy volt a tepsi, így lapos lett a tészta. Sebaj, ketté vágtam és egy kókuszos krémmel megtöltöttem. A máz sem veszett kárba, mindenhol meglocsoltam vele a tésztát, még a krémet is. Szerintem nagyon finom lett, igazán kókuszos, és jó édes.
Tej-, tojás- és gluténmentesen recept.
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt (gm lisztkeverék:
Penny, Schar mix c)
10 dkg kókuszliszt
25 dkg cukor
2 csomag sütőpor
3 ek méz
10 dkg olvasztott vaj/tejmentes
margarin (Vénusz, Liga)
3,5 dl tej (növényi)
A nedves és száraz hozzávalókat
külön összekeverem, majd összevegyítem. Sütőpapírral bélelt tepsiben öntöm. 170
fokon 30 perc alatt készre sütöm. Én nagy gáztepsit használtam, így
kókuszkockának lapos lett. Egy kisebb tepsiben akár kocka alakot is elérhetünk
szeletelés után.
Miután kihűlt a hosszabbik
oldalánál félbevágom.
Máz:
20 dkg vaj/tejmenetes margarin
4 dkg kakaópor
1 dl tej (növényi)
2 kupak rumaroma
kókuszreszelék
Az összes hozzávalót
összeforralom, az alsó lap tetejét megkenem vele, hűtőbe teszem
Ha kocka készül, akkor a tésztát
egyenlő kockákra vágom. Egyesével beleforgatom alaposan a meleg mázba, majd
kókuszreszelékben meghempergetem őket.
Kókuszkockánál a krémre nincs szükség.
Krém:
3 ek liszt/gm keményítő
4 dl tej (növényi)
25 dkg vaj/tejmenetes margarin
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
A lisztet/keményítőt összefőzöm a
tejjel, majd hideg vízfürdőben kihűtöm. A szobahőmérsékletű margarint habosítom
a porcukorral, belekeverem a kókuszreszeléket, majd a kihűlt krémmel.
A kakaómázzal megkent lapra halmozom
a krémet, rácsepegtetek a mázból. Ráteszem a másik tésztát. Érdemes hűtőbe
tenni 1 órára, hogy a krém megdermedjen. Én előtte ráöntöttem a kakaómázat,
kicsit le is folyt. Ismét hűtőbe teszem dermedni. Ha a kakaómáz megdermed, újra
lehet melegíteni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése