Hozzávalók: közepes formában 16 db készült nekem
30 dkg sütőtök
25 dkg liszt (gm Schar Mix C,
vagy bármilyen édességnek való lisztkeverék)
15 dkg cukor/barnacukor (4 dkg 1/4
édesítő)
1 csomag sütőpor
Késhegynyi szódabikaróna
csapott tk fahéj
½ mk szegűszeg
½ mk szerecsendió
1,5 dl tej (növényi)
1 dl olaj /kókuszzsír
Muffin:
A sütőtököt feldarabolom,
kimagozom, és kb 1 óra alatt sütőben lefedve puhára sütöm 200 fokon.
30 dkg sütőtököt villával összetörök belőle.
Rémérem a száraz hozzávalókat. A nedves hozzávalókat egy másik edényben összekeverem
és összevegyítem őket. Különböző lisztek másképp veszik fel a folyadékot, így
lehet, hogy több növényi tejre lesz szükség.
Sűrű tésztát kapok, amit kanállal
muffin papírral bélelt sütőbe kanalazok.
200 fokon 20 perc alatt készre
sütöm alsó-felső sütésen.
Krém:
1 tábla étcsokoládé
2 dl tejszín (Meegle decor vegan,
Schlagcreme)
A tejszínt mikróban vagy tűzhelyen
felmelegítem, az étcsokoládé kockákat beleteszem és elkeverem. Minimum 4 órára
a hűtőbe teszem. Habverővel tejszín állagúra felverem, habzsákba töltöm, díszítem.
A képen 1M díszítő csővel dolgoztam.
Ha tetszett a recept, kövesd bejegyzéseimet Facebook-on és Instagram-on.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése