Mindenki szereti a palacsintát, kivéve megsütni J. Vagyis azt lehet hogy
csak én utálom, olyan unalmas. Tojás nélkül is finom, könnyen megfordítható
készíthető, nem ragad le. Ha nincs növényi tejünk, akkor az egész folyadék
lehet víz, de szódám sosincs itthon, így én mindig sima csapvízzel készítem. Teljesen
megegyezik a tej- és tojásmentes palacsinta íze a hagyományossal. Így azok is
bátran elkészíthetik, akiknek elfogyott otthon a tojás.
Készítettem hozzá egy egyszerű vanília krémet, ma ez volt a
kívánság. Bármvel tölthető: levkár, kakaó, nutella,fahéj sb.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 ek cukor
1 csipet só
fél csomag sütőpor
2 ek olaj
3 dl tej (növényi)
kb 3 dl víz, vékony tészta esetén kicsit több
Összekeverem a száraz hozzávalókat kézi habverővel, majd a
tejet, és a vizet adagolva hozzáadom, hogy csomómentes legyen folyamatosan
keverem. Utoljára az olajat öntöm hozzá. Ha vastagabb palacsintát szeretnék,
akkor kicsit sűrűbbre hagyom, ha vékonyabbat, akkor egy kis vizet még öntök
hozzá.
Forróra hevítem a palacsintasütőt, az első elött egypici
olajat teszek a serpenyőbe, majd kisütöm. Körülbelül 10 darab készül ebből a
mennyiségből.
Gyors vanília krém:
1 vaníliás pudingpor
3 dl tej (növényi)
3 ek cukor
diónyi vaj/ növényi margarin
A pudingot a tejjel és a cukorral felőzöm, majd mikor besűrűsödött
leveszem a tűzről és belekeverem a margarint. Még melegen megtöltöm a
palacsintákat, 5 darabra volt elegendő a krém.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése