Tejbegríz egy unalmas menza étel, amit mindig igyekszem
feldobni valamivel. Adok egy alap receptet, ami variálható, ízlés
függvénye. Ezt az adagot nálunk a két gyerek vacsorára elpusztítja.
Mindenki a saját receptjét kedveli, ami olyan kemény, hogy
megáll benne a kanál, vagy éppen folyós, vagy az igazi menza állag. Aki még nem
tette le a voksát egy recept mellett sem, az variáljon bátran.
5 ek búzadara (egészségesebb változatban zabkorpa, de más íze lesz)
5 dl tej (növényi mandula), esetleg 1 dl-t tejszínnel (növényi) kiváltunk, ha krémesebbre szeretjük, vagy 1 dl vízzel, ha a hígabb a kedvenc
3 ek cukor/barnacukor (szűk 1 ek ¼ édesítő)
pici só
A felni hozzávalókat felfőzzük, addig amíg a sűrű állagot
eléri. Leveszem a tűzhelyről és jöhet a csavar.
- adhatunk hozzá vaníliát (1 kupak aroma, fél kikapart mag) vagy
- 5 dkg étcsokoládét (tejmentes), melegen belekeverem és
felolvad benne vagy
- 2 ek nutella (tejmentes Bio nutella), melegen belekeverjük
és elolvad.
Persze tehetünk rá kakaót, fahéjjat, gyümölcslekvárt, friss
gyümölcsöt, tejszínhabot, juharszirupot. Bármit amit szeretnénk.
Legközelebb apró pillecukrot fogok belekeverni, remélem ehető lesz.
Jó kísérletezést. J
Megjegyzések
Megjegyzés küldése