Meggyes pite (mentesen is)



Tej-, tojás-, cukor- és gluténmentesen is elkészíthető. Gyors egyszerű finomság bármilyen gyümölccsel isteni. Gáztepsiben vékonyabb tésztát kapok, ha vastagabbat szeretnék kisebb tepsiben sütöm. 

40 dkg liszt (gm: 20 dkg Pennys lisztkeverékek 20 dkg rizsliszt) 
20 dkg kr. cukor (5 dkg 1/4 édesítő)
1 csomag sütőpor
3 dl víz/növényi tej
1,5 dl olaj
1 befőttes üveg lecsepegtetett meggybefőtt/vagy friss

Mintha muffint készítenénk a száraz és nedves hozzávalókat külön összekeverem, majd összeöntöm. Kézi habverővel összekeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, rászórom a gyümölcsöt és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Most a tetjét dióval és barnacukorral megszórtam.

A tésztát fűszerezhetjük fél ek fahéjjal, vagy 1 citrom héjjával. Kevesebb fehérliszhez 10 dkg-ot kicseerélek belőle darált dióra vagy mogyoróra.

Nálunk nagyon nagy kedvenc, reggel megsütöm, este már csak morzsák maradnak :).

Sütés előtti állapot



Alaprecept: nem mentes

Hozzávalók:   nagy gáztepsihez, a méréshez a joghurtos poharat használjuk
8 tojás
2 pohár meggyes joghurt
4 pohár  kr.cukor
6 pohár liszt
2 pohár olaj
1 csomag sütőpor
1 befőttes üveg lecsepegtetett meggybefőtt/vagy friss

Egy edény szükséges hozzá, így idő és mosogatás takarékos. A tojásokat robotgéppel kikeverem a cukorral, a liszttel és a joghurttal ebben a sorrenben. Végül az olajat hozzá csurgatom.
Barna sütőpapírral kibélelem a tepsit és beleöntöm a tésztát.
Meggyet potyogtatok rá. Mehet az előmelegített 180 fokos sütőbe kb 35 percre, de 30 perc után figyelem. Tűpróbával ellenőrzöm.

Miután kihűlt porcukorral megszórjuk.

Forrás: Csábító házi sütemények szakácskönyv

Megjegyzések

Megjegyzés küldése