Almás-diós muffin mentesen is


Egy újabb muffin, ami hamar elkészül, könnyen elkészíthető. Pogácsát akartam ma sütni, de a tésztát pihentetni kell, így az holnap készül el. A család azonban süteményt kért, így gyorsan uzsonnára elkészítettem. Az alma miatt tovább friss és puha marad a tészt, a csonthéjas pedig egy kis csavar benne.


Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg cukor (5 dkg 1/4 édesítő)
10 dkg dió/mogyoró/mandula              
1 nagy alma lereszelve
1 sütőpor
1 dl olaj
1-1,5 dl tej (növényi)


A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A száraz hozzávalókat összekeverem egy tálban, a nedves alapanyagokat és az almát egy mérőedényben, majd összeöntöm, kanállal jól elkeverem. Muffin papírral bélelt formában kisütöm 20-25 perc alatt.

Praktikus tanács: Amikor a sütőből kivettem a kész muffinokat akkor még forrón tálcára teszem a muffin papír segítségével, hogy egyenletesen hűljön ki. Ha a szilikonos muffin formában marad, akkor a papírról nehezen fog leválni a sütemény.


Megjegyzések