Egy újabb muffin, ami hamar elkészül, könnyen elkészíthető. Pogácsát akartam ma sütni, de a tésztát pihentetni kell, így az holnap készül el. A család azonban süteményt kért, így gyorsan uzsonnára elkészítettem. Az alma miatt tovább friss és puha marad a tészt, a csonthéjas pedig egy kis csavar benne.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg cukor (5 dkg 1/4 édesítő)
10 dkg dió/mogyoró/mandula
1 nagy alma lereszelve
1 sütőpor
1 dl olaj
1-1,5 dl tej (növényi)
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A száraz hozzávalókat összekeverem egy tálban, a nedves
alapanyagokat és az almát egy mérőedényben, majd összeöntöm, kanállal jól
elkeverem. Muffin papírral bélelt formában kisütöm 20-25 perc alatt.
Praktikus tanács: Amikor a sütőből kivettem a kész
muffinokat akkor még forrón tálcára teszem a muffin papír segítségével, hogy
egyenletesen hűljön ki. Ha a szilikonos muffin formában marad, akkor a
papírról nehezen fog leválni a sütemény.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése